Α+Ε Προκάκη Ε.Π.Ε. – Σχεδιασμός, μελέτη εφαρμογής, επίβλεψη |FOCAL Project Managers – Οργάνωση εργοταξίου: Ανακαίνιση & Επέκταση Εργοστασίου και Κτιριακών Εγκαταστάσεων της Εταιρείας Theon Sensors

Η ανάγκη της εταιρείας THEON SENSORS για ιδιαίτερης αισθητικής κτιριακών εγκαταστάσεων ώστε να αναδεικνύεται η αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και να εκφράζεται η φιλοσοφία της οδήγησε στο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό design. Το αποτέλεσμα ανταποκρίνεται πλήρως στο όραμα της εταιρείας για την δημιουργία ενός κτιρίου διπλής χρήσης (industrial & Offices) που να αποτελεί χώρο αύξησης της δημιουργικότητας και να εκφράζει πλήρως την φιλοσοφία της εταιρείας διαμέσου της αρχιτεκτονικής λιτότητας και της χρήσης του αλουμινίου.

ΕΤΕΜ |ELVAL COLOUR: Redex S.A. – Αποπεράτωση και Προσθήκη καθ΄ύψος και κατ΄επέκταση υπάρχοντος κτιρίου με όρους περιβαλλοντικής αναβάθμισης

Σε υφιστάμενο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα, στο οποίο έγινε επέκταση καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση με σύμμικτη κατασκευή, τοποθετήθηκαν υαλoπετάσματα και περσίδες αλουμινίου της εταιρείας ΕΤΕΜ και Elval Colour. Η συναρμογή των διαφορετικών κτιρίων και η απόλυτη ενεργειακή απόδοση των υαλοπετασμάτων αποτέλεσε την μεγαλύτερη πρόκληση καθώς το κτίριο βραβεύθηκε σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Περιβαλλοντικής βαθμονόμησης LEED Version 4 for New Construction & Major Renovation – Core & Shell επιπέδου Gold. Επίσης, η απόλυτη γεωμετρία και η λεπτομερής κατασκευή του συστήματος σκίασης των περσίδων αλουμινίου, συνέβαλλε τόσο στο άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και στην εφαρμογή του βιοκλιματικού σχεδιασμού του κτιρίου με αποτέλεσμα να παρέχονται ιδανικές συνθήκες εργασίας στους χρήστες.

Vikelas Architects: THE ORBIT

Το “THE ORBIT” είναι ένα εννιαώροφο κτήριο γραφείων και καταστημάτων με έξι υπόγεια πάρκινγκ συνολικής επιφάνειας περίπου 40.000 τ.μ. και καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Δύο στοιχεία προσδίδουν τη νέα ταυτότητα του κτιρίου: τα λευκά πτερύγια σκίασης, τα οποία καλύπτουν περιμετρικά τους εξώστες συντήρησης των όψεων, και το πράσινο. Η φύτευση στους υπαίθριους χώρους, τα δώματα και τις κάθετες επιφάνειες αντιστοιχεί στο 80% της επιφάνειας του οικοπέδου, συνθέτοντας έτσι ένα “πράσινο” κτίριο.

Το κτίριο πρόσφατα πιστοποιήθηκε με την ανώτατη περιβαλλοντική διάκριση κατά LEED Platinum, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα στους εσωτερικούς χώρους και ενεργειακή αποδοτικότητα με περιορισμένο οικολογικό αποτύπωμα.